Home Mama & Reizen Als mijn kind happy is ben ik het ook

Als mijn kind happy is ben ik het ook

written by redactie
Als mijn kind happy is ben ik het ook

Met de kerstdagen voor de deur, denk ik terug aan de zomer. Begin september vertrokken mijn man en ik met onze dreumes naar Frankrijk. Halverwege de vakantie heb ik even contact met een vriendin over hoe we het hebben. “Leuk!”, roep ik volmondig. En heel clichĂ©, maar waar. Zolang mijn  kind het maar leuk heeft heb ik het ook leuk.

“Oh”, is haar reactie. “Ik wil het zelf ook wel leuk hebben hoor”. Even ben ik stil, tja. Onze vakantie is duizend keer van de glijbaan, omdat meneer wil “Jij-jen”, op tijd terug zijn voor zijn middagdutje en dan lekker 2 uur bijkomen om vervolgens weer met hetzelfde enthousiasme naar het zwembad te lopen.

En ik vind het eigenlijk wel prima. Onze dreumes is een energiekanon, en leeg is ook echt leeg. Het middagdutje is heilig en ook op vakantie merken we dat te laat eten simpelweg een no-go is. Huilen, strijd:  nee zorgen dat om half 6 zijn eten klaarstaat zodat hij om half 7 zijn bedje in kan levert een uitgeslapen kind op die je lachend begroet.

Eigenlijk ongemerkt houden wij ons ritme van thuis aan. Uitstapjes beperken we tot een half uurtje van onze spot en de slaaptijden zijn ongeveer hetzelfde. Toen we een ander stel tegenkwamen met baby en ze aan ons vroegen hoe we dat deden met uit eten zeiden we “.. Eehhh… Niet….”

En toch hebben wij een heerlijke vakantie. De zon schijnt, het water is lekker en onze kleine boef slaapt prima hier. Terwijl hij slaapt hebben wij eindelijk tijd voor boeken en series waar we thuis niet aan toe komen. Hapje, drankje, allemaal bij onze stacaravan van 30 m2. En ik zou het voor geen goud willen ruilen.

Die uitstapjes, die komen wel als meneer wat ouder is. Maar nu ben ik wel benieuwd; Hoe was jullie zomer? En hebben jullie het ritme compleet los kunnen laten of liep het ook (ongemerkt) door?

(Visited 120 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment