Home Mama & Vrouw Brief aan mijn held papa Jay

Brief aan mijn held papa Jay

written by Sjifra Meester
Brief aan mijn held papa Jay

Maandag is weer één van mijn favoriete tv-programma’s begonnen: Een Huis Vol, waarin het leven van grote gezinnen centraal staat. Ook dit jaar kunnen we Papa Jay weer volgen. Mijn held! Vorig jaar schreef ik hem al deze brief:

Lieve papa Jay,

Ik zeg het maar gelijk: ik ben fan van je. Wat ben je een onwijs leuke, lieve, geduldige en humoristische vader. En wat heb ik een respect voor je.

Respect voor het feit dat je je vijf kinderen alleen opvoedt, nadat je vrouw anderhalf jaar geleden vertrokken is. Met zijn tweeën twee kinderen opvoeden vind ik al pittig, laat staan 5 in m’n eentje.

Respect voor je tomeloze energie. Dat je om 5 uur opstaat om te zorgen dat alle kinderen gedoucht, aangekleed en met een volle maag op tijd op school zijn. Dan door naar je werk en ‘s avonds nog even het voetbalteam van één van je kinderen coachen.

Respect voor het nooit klagen. Ja, je zegt wel dat het zwaar is en dat je moe bent, maar het is een constatering, meer niet.

Respect voor je inzet voor je kinderen. Dat je met vijf kinderen naar het voetbalveld gaat, eten klaarmaakt voor in de auto, om te zorgen dat één van je jongens kan trainen. Dat je zorgt voor geweldige verjaardagen met mooie cadeaus, ondanks dat je het waarschijnlijk niet breed hebt. Je kinderen komen niks tekort.

Respect voor je manier van opvoeden; met geduld en humor. Dat je om 21.00 uur eindelijk rustig aan je kopje thee zit (nog geen eens op de bank ligt!), er een kind  naar beneden komt en je niet boos wordt, maar lachend zegt: ‘Wat kom jij nou doen?’. Daar kan menig ouder, inclusief ikzelf, nog wat van leren.

En vooral respect voor de liefde waarmee je het doet. Je geeft de kinderen een warme basis, laat zien dat ze geliefd zijn en dat je er altijd voor ze bent. Zo belangrijk voor (deze) kinderen. Dat ze het zo goed doen is echt jouw verdienste. Daar mag je heel trots op zijn!

(Visited 101 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment