Home Mama & Vrouw Even voorstellen: Lidewij Timmermans

Even voorstellen: Lidewij Timmermans

written by Henriet Koornberg
Even voorstellen: Lidewij Timmermans

Iedere week stellen we je in deze rubriek voor aan één onze Mama’s Inc. bloggers!
Vandaag onze lieve maar ook stoere mamablogger: Lidewij Timmermans.

1. Hoe heet je en hoe oud ben je?
Ik heet Lidewij Timmermans en ik ben net 27 geworden.

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en hoe oud zijn ze?
Mijn dochtertje Arya is bijna 3,5 jaar en m’n zoontje Ayden is in december 1 geworden.

3. Wat is jouw meest bijzondere mamamoment?
Er zijn natuurlijk zoveel mooie mamamomenten dat het lastig kiezen is. Maar er is één moment dat voor mij altijd heel speciaal zal zijn. Toen Arya net geboren was, moesten we nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven, omdat ik zwangerschapsvergiftiging had. De eerste nacht begon Arya te huilen. Eigenlijk wist ik amper wat ik moest doen. Toen ik haar uit haar wiegje pakte, was ze in no time stil en sliep ze in m’n armen verder. Op dat moment realiseerde ik mij pas echt dat ik de mama was van dat mooie meisje. Het maakte helemaal niet uit dat ik niet precies wist wat ik deed. Ik was er voor haar en dat was op dat moment genoeg.

4. Wat is jouw favoriete beautyproduct?
Ik ben helemaal niet van de beautyproducten. Ik ben wel dol op Rituals en vooral de handcrème is in de winter echt nodig. En qua make-up draag ik graag rode of roze lippenstift. Maar dat hoeft dan weer niet van een bepaald merk te zijn. M’n favoriet op dit moment komt gewoon van de Etos. Maar ik ga ook regelmatig zonder make-up de deur uit.

5. Welk verzorgingsproduct voor kinderen zit altijd in je tas?
Ik ben zo’n vergeetachtige moeder die regelmatig de deur uitloopt zonder tas. Ik ben blij dat ik tot nu toe altijd m’n sleutels bij me heb gehad. Maar ik probeer wel altijd een pak billendoekjes en een luier voor de jongste mee te nemen. Toch komt het weleens voor dat ik ergens sta met een stinkend kind, maar zonder schone luier…

6. Hoe zorg jij voor me-time in je drukke bestaan als moeder?
Me-time is als moeder meestal erg schaars. Als thuisblijfmoeder ben ik de hele dag met de kinderen bezig en ‘s avonds wil ik dan tijd met m’n man. Vervolgens merk ik dat me-time er vaak bij inschiet. Om dat te voorkomen, heb ik voor 2019 een challenge voor mezelf bedacht: elke dag ga ik even yogaën. Gewoon lekker op een matje voor de tv met een YouTube-video. Soms tien minuten, soms een halfuur. Zo maak ik elke dag bewust even tijd voor mezelf. Tot nu toe werkt het prima! Ook probeer ik af en toe een dagje weg te plannen voor mij alleen. Even in m’n eentje shoppen, of zo. Dat doet echt wonderen!

7. Waarvoor kunnen ze je midden in de nacht wakker maken?
Helemaal niks, haha. Ik ben een ontzettende slaapkop en word superchagrijnig als ik te weinig slaap. Dus geloof me, je kunt me beter laten slapen 😉

8. Waar ben je trots op?
Uiteraard ben ik ontzettend trots op m’n kinderen. Maar ik ben er ook trots op hoe ik de afgelopen jaren gegroeid ben als moeder. Steeds meer durf ik te vertrouwen op mijn eigen gevoel. En ik ben trots op de relatie met m’n man. We zijn dit jaar tien jaar samen en dat was zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar samen slaan we ons er uiteindelijk altijd doorheen.

9. Wat is jouw motto als moeder?
‘Niet perfect is ook goed’ ‒ hoewel ik mezelf daar soms nog wel even aan moet herinneren.

10. Wat vind je zo leuk aan bloggen?
Als klein kind was ik al dol op schrijven. Ik droomde er ooit van om kinderboekenschrijfster te worden. Dat is niet gelukt, maar ik hou nog steeds enorm van schrijven. Ik schrijf over alles wat mij bezighoudt. Soms als een soort verwerking, soms omdat ik denk dat het enorm herkenbaar is voor anderen en soms gewoon omdat ik het leuk vind. Het lijkt me ook heel leuk om over een flinke tijd mijn eigen blogs terug te lezen.

(Visited 181 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment