Home Mama & Vrouw Even voorstellen: Maaike de Vries

Even voorstellen: Maaike de Vries

written by Henriet Koornberg
Even voorstellen: Maaike de Vries

Elke maandag stellen we je één van onze bloggers voor. Vandaag is de beurt aan onze krullebol Maaike de Vries.

Hoe heet je en hoe oud ben je?

Ik ben Maaike, 32 jaar (alweer, hoe dan? In mijn hoofd ben ik nog steeds 25. Er moet ergens iets zijn misgegaan met de telling). Ik ben getrouwd met Wouter.

2. Hoeveel kinderen heb je, hoe heten ze en hoe oud zijn ze?

Ik ben mama van 2 kindjes, Lauren (bijna 2) en Jonas (6 maanden). Lauren is een vrolijk, kletserig dametje met een blond krullenbolletje en een onweerstaanbare schaterlach. Ze kan ont-zet-tend driftig zijn, om daarna weer als een blad aan de boom om te keren. Een echte vrouw dus. Jonas is een heerlijke, spekkige boeddha-baby met een onverstoorbaar goed humeur.

3. Wat is jouw meest bijzondere mamamoment?

Wat ik bijzonder vind aan moeder zijn, is dat ik het zo bizar leuk vind. Ik zag mezelf namelijk vroeger helemaal niet als moeder. Al dat zorgen, die verantwoordelijkheid, dat gejengel aan je hoofd. Nee, liever niet, zeg. Pas toen ik richting de 30 ging en om me heen zag dat moeder zijn ook wel leuke kanten had, begon ik langzaam te denken dat het misschien ook voor mij was weggelegd. Nu ben ik moeder en zijn al mijn vooroordelen (nooit meer me-time, nooit meer slaap, nooit meer stilte in huis) waar gebleken… Maar ik vind het dus niet erg! Want dat hele moederschap heeft een vakje in mijn hart en hoofd geopend, waardoor ik ineens een gen blijk te bezitten dat eindeloos kan zorgen, kroelen, knuffelen en tuttelen. Dat het moederschap bestaat uit momentjes, waarop Jonas met een grote grijns naar me opkijkt, of Lauren enthousiast ‘mama hier zitten’ roept, als ik naast haar op de bank mag zitten. Dat ik merk hoe belangrijk ik voor ze ben en hoe onvoorwaardelijk ik van ze houd. Heel speciaal. En nu houd ik op, voordat het echt cheesy wordt ?.

 4. Wat is jouw favoriete beautyproduct?

Shampoo en bodygel van de Tiny Rituals collectie. Een lekkere, milde lijn die heerlijk ruikt. Die kreeg ik als kraamcadeautje bij Lauren en sindsdien ruiken haar haartjes naar Tiny Rituals. Heerlijk!

5. Welk verzorgingsproduct voor kinderen zit altijd in je tas?

Niet heel sexy, maar dat zijn Pampers sensitive-doekjes om mondjes en billen mee af te vegen. Of vlekken uit mijn nieuwe, dure jurk te halen, die ik pas op weg naar mijn werk ontdek.

6. Hoe zorg jij voor me-time in je drukke bestaan als moeder?

Op het moment: amper. Met 2 kinderen onder de 2 jaar en een drukke baan is me-time iets uit een vorig leven. Maar wat helpt, is afspraken maken met manlief over wanneer wie ‘kinderdienst’ heeft, zodat de ander iets voor zichzelf kan doen, ook als we samen thuis zijn. Andere me-timemomenten: afspreken met vriendinnen en tijdens de dutjes van de kindjes overdag met een tijdschrift op de bank gaan liggen in plaats van de zoveelste was op te hangen.

7. Waarvoor kunnen ze je midden in de nacht wakker maken?

Wakker maken? Slaap is heilig op het moment, hoor! Je mag mij alleen wakker maken om me te vertellen dat ik de volgende dag kan uitslapen.

8. Waar ben je trots op?

Wouter en ik zitten nu midden in de zogenaamde tropenjaren, maar genieten ons toch suf van die twee kleine frummels. En volgens mij lukt het ons om ze een warm, veilig thuis te bieden, waarin ze zich geborgen en geliefd voelen. Doen we toch maar even!

9. Wat is jouw motto als moeder?

“The best way to do it, is to do it.” Oftewel: probeer geen perfecte moeder te zijn, maar volg je gevoel en doe wat je goed lijkt. Uiteindelijk doet iedereen maar wat!

10. Wat vind je zo leuk aan bloggen

Het vangen van kleine, grappige, kwetsbare momentjes die herkenbaar zijn voor mede-mama’s. Bloggen helpt mij om met afstand en humor naar mijn leven te kijken en er vooral om te blijven lachen.   

(Visited 156 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment