Home Mama & Vrouw ‘Ik ben blij dat Sinterklaas voorbij is en ik weer een leven heb’

‘Ik ben blij dat Sinterklaas voorbij is en ik weer een leven heb’

written by Sjifra Meester
‘Ik ben blij dat Sinterklaas voorbij is en ik weer een leven heb’

Sinterklaas vind ik het leukste feest van het jaar. Ik hou van Sint en zijn Pieten. Van de intocht, het schoen zetten en pakjesavond. Van de opwinding en de vrolijkheid van de kinderen. Maar ik ben blij dat het voorbij is.

De Sinterklaastijd is namelijk ook een hele drukke tijd en begint voor mij al in september. Ik zit in de ouderraad van school en regel samen met een andere moeder de cadeaus en het strooigoed.  Dit betekent dat we 275 kinderen moeten voorzien van een schoencadeau en een chocoladeletter en voor de groepen 1 t/m 5 ook nog cadeaus vinden voor in de ‘Schatkamer’ van de Sint, waar ze zelf iets uit kunnen zoeken. Dan moeten de schoencadeaus nog ingepakt worden en verdeelt worden over de klassen. En natuurlijk ben ik op de dag zelf ook aanwezig. Superleuk, maar aan het eind van de dag kun je me opvegen.

Dan hebben we het uitzoeken en kopen van de cadeaus voor mijn eigen kinderen. Zowel voor het zetten van de schoen als voor pakjesavond. Dat vieren we met mijn familie, dus ook de neefjes krijgen cadeaus en met de volwassenen trekken we een lootje, kopen voor diegene 1 of 2 cadeautjes en maken een gedicht. En alsof dat nog niet genoeg is komen de andere opa en oma een andere dag langs om een aantal cadeautjes te brengen die ‘de Pieten per ongeluk verkeerd hebben afgeleverd’.

Naast Sinterklaas vieren we  de verjaardag van mijn zoon. Als ik zijn geboorte had kunnen plannen dan had ik liever voor een andere maand gekozen-:) En ook mijn vader is in deze drukke periode jarig, dus daar zijn we ook even een cadeautje wezen brengen. En dan blijken er ook nog heel veel vriendjes jarig te zijn (blijkbaar is februari een vruchtbare maand), waardoor de kinderen nog een aantal partijtjes moeten aflopen. Ik kan geloof ik geen cadeautjes meer zien (of kopen, de rekening slinkt ook aardig snel). Het was leuk, maar het is voor mij (druk) genoeg geweest en ben blij dat Sint weer terug is naar Spanje.

En dan besluit je ook nog eens, samen met een aantal andere moeders, in december een website te lanceren. Achteraf niet zo handig bedacht, maar wat ben ik trots en wat vind ik het leuk. Nu geen Sinterklaas en cadeaus meer, maar wel lekker veel tijd voor de website. Ik heb er zin in!

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment