Home Mama & Kind Jong, onschuldig en vermoord!

Jong, onschuldig en vermoord!

written by Anoeska de Vries
Jong, onschuldig en vermoord!

De rillingen glijden langzaam over mijn hele lichaam en ik word misselijk als ik in de media lees en hoor dat er vanmiddag in Rotterdam een 16-jarig meisje is doodgeschoten. 16 jaar! Zomaar en vanuit het niets werd ze op brute wijze van het leven beroofd.

Een meisje van 16 jaar… Onschuldig, jong en met nog een heel leven voor haar. Ik kijk even naar mijn eigen dochters en mijn gedachten dwalen af. Ik stel me voor dat het mijn eigen dochter zou overkomen. Dat ze vanochtend nog boos op mij was omdat ik haar favoriete spijkerbroek niet had uitgewassen, en ze nog mopperend een kus aan me gaf voordat ze naar school zou fietsen. Naar een plek die veilig zou moeten zijn.
En dat ik, op het moment dat ze uit school zou moeten komen en ik op haar wacht, dit slechte nieuws krijg te horen. En dat die mopperende kus van die ochtend de laatste zou zijn…

Eigenlijk word ik ook boos als ik erover nadenk. Welke idioot schiet een kind dood? En waarom moest juist dit meisje dit noodlot treffen? Er wordt veel gespeculeerd op internet en op het nieuws hoorde ik dat de dader en het meisje een relatie hadden. Goed, maar dan nog… Je moet wel heel ziek zijn om iemand van het leven te beroven maar hoe vreselijk ziek ben je als je een 16- jarig meisje vermoord?
Ik vraag me af wat ik zou doen als moeder als het mijn dochter zou zijn en ik wist wie de dader zou zijn. Pffhttt… Ik wil er eigenlijk helemaal niet eens aan denken!

Ik denk dat zo’n bericht met bijna iedere ouder wel iets doet. Omdat we niet willen dat ons zoiets zal overkomen en juist omdat wij onze kinderen niet kwijt willen raken. En al helemaal niet op zo’n vreselijke en walgelijke manier! De wereld wordt met de dag agressiever en ik maak me soms wel eens zorgen over de toekomst van mijn kinderen. Ergens ben ik ook bang. Bang dat ik mijn allergrootste bezit kwijt zal raken… Op wat voor manier ook…

(Visited 145 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment