Home Mama & Vrouw Kan de zwartepietendiscussie nu eindelijk afgelopen zijn?

Kan de zwartepietendiscussie nu eindelijk afgelopen zijn?

written by Fiona van der Laan

 

Onlangs hoorde ik op de radio een oproep over welk woord jij zou willen skippen. Gewoon weg, nooit meer gebruiken en wissen uit de woordenboeken. Wat mij direct te binnen schoot was het woord ‘zwartepietendiscussie’.
Wat zou ik die graag nooit meer horen!

Want wees nou eerlijk, zijn we er allemaal niet eens een keertje klaar mee? Demonstranten die voor, maar ook tegen zwart gekleurde Pieten zijn en die de lelijkste dingen naar elkaar roepen. En dat op een kinderfeest! Echt hoor, dat soort suffe acties kunnen ook echt alleen in Nederland.
Maar wat ook in Nederland kan is na alle gekheid toch een oplossing vinden. Een oplossing voor een probleem wat vroeger nooit een probleem is geweest, dat ook, maar het moet leuk zijn voor iedereen toch?

De afgelopen intocht van Sinterklaas geeft nu precies weer zoals Nederland in elkaar zit. Blanke, maar ook donkere mensen die zich zwart schminken, of die gewoon hun eigen huidskleur tonen met een paar zwarte vegen in hun gezicht. Zelfs gekleurde Pieten zijn van de partij (al vind ik die persoonlijk wat lastiger uit te leggen).

Precies zoals Nederland is, een mengelmoes van verschillend gekleurde mensen. En dat is volgens mij precies waarover de Sint zat de denken, hij gaat Nederland vanaf nu elk jaar alle Pieten van onze samenleving schenken!

Dus laat het nu is het afgelopen zijn met die zwartepietendiscussie, geniet van onze mooie traditie zoals die bedoeld is: gezellig samen de donkere dagen een beetje lichter maken. En de kinderen gruwelijk verwennen, gewoon omdat het in Nederland allemaal kan.

Afgesproken?

Deze blog verscheen eerder op wijalamama.nl

(Visited 24 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment