Home Mama & Vrouw Mag Kerst ook eens gewoon k#t zijn?

Mag Kerst ook eens gewoon k#t zijn?

written by Fiona van der Laan
Mag Kerst ook eens gewoon k#t zijn?

Ik ben gek op kerst! Elk jaar ben ik maanden voor de feestdagen al bezig met het verzamelen van cadeautjes. Weken voor de kerst heb ik Home Alone minimaal al 3x gezien, fantaseer ik over de geweldige over the top kerstversiering waarmee ik ons huis ga bekleden (al komt daar maar een tiende van terecht als ik de tuincentra inloop voor de kerstversiering, jezus wat duur….!). En dagen voor de kerst dompel ik mijzelf in de kerstliedjes en proberen we nog snel de laatste centen uit de bankrekening te persen voor toch nog die veel te dure cadeautjes.

Maar dit jaar voelt het toch anders……

Kerst is dit jaar niet zoals het hoort te zijn; een moment voor elkaar, familie of vrienden, de tijd even stilzetten om te genieten van lekker eten, wijn en de cadeautjes en vooral van elkaar. Natuurlijk doen we het wel, en voor een groot deel wordt het zoals we het altijd al gedaan hebben. Maar op één dag, eerste kerstdag, mist een belangrijk persoon. En dat hoort gewoon niet. Dat mag gewoon niet.

Al 2 weken wellen vanuit het niks de tranen op, in de auto, tijdens een film, op dit moment… Aan alles is merkbaar hoe groot het gemis van een geliefd persoon kan zijn. Vooral tijdens deze tijd van het jaar. En terwijl de tranen inmiddels over mijn wangen stromen realiseer ik mij des te meer dat mijn schoonvader er nooit meer bij zal zijn, hij nooit zal zien hoe de kids zich verheugen op de cadeautjes, hoe we ons volvreten aan de overvloed aan lekkere hapjes en zullen we nooit meer zien hoe hij na toch iets te veel wijntjes in slaap sukkelt in zijn stoel. Maar aan de andere kant proberen we er toch weer iets moois van te maken, niet alleen voor de kids. Maar voor de herinneringen, die kunnen je maken of breken, dus moet je maar zorgen dat je genoeg mooie hebt om heel te blijven. En de mooie zijn juist degenen waar we het over gaan hebben met de kerst, terwijl we naar ons kerstdorp kijken die net uitgebreid is met de huisjes van mijn schoonvader. Is ie er toch een beetje bij.

En we gaan dit jaar zeker afsluiten met een lach en een heleboel tranen, maar volgend jaar kunnen we misschien doorkomen met een lach en iets minder tranen en daarna hopelijk nog vele jaren herinneringen maken met de mensen die er nog wel zijn. Dus droog ik mijn tranen (al duurt dat wel even, ben nogal een jankerd) en zet ik mijzelf in om er gewoon weer het beste van te maken.

En omdat het voor vele anderen helaas ook een k#tkerst is wens ik iedereen vooral veel mooie herinneringen toe en alle gezondheid en geluk in het nieuwe jaar.

Liefs Fiona

(Visited 64 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment