Home Mama & Vrouw Mom struggle: kleding kopen met een mama buikje

Mom struggle: kleding kopen met een mama buikje

written by Sophie van Dam
Mom struggle: kleding kopen met een mama buikje

Zijn de broeken van tegenwoordig zoveel strakker? Of is mijn buik echt zoveel dikker? Vroeger…. Vroeger kon ik alles eten zonder aan te komen, paste ik in elk seizoen in maatje 36 en kon ik alle kleding kopen die ik leuk vond. Ik heb nooit een platte buik gehad. Zo is mijn figuur gewoon niet. Maar mijn kleine buikje vond ik altijd super vrouwelijk en was voor mij geen probleem.  Totdat ik twee keer zwanger was geweest…..

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik slechts negen kilo aan en na de bevalling was ik in no time weer op mijn oude gewicht. Ik paste al mijn oude kleren nog en had wederom met mijn buikje geen problemen.

Hoewel ik tijdens mijn tweede zwangerschap ook maar twaalf kilo ben aangekomen en daarna weer redelijk snel mijn oude figuur terug had, zijn er stiekem wel wat kilo’s blijven hangen. Niet eens heel veel: drie om precies te zijn. Maar die zitten wel heel lokaal: je raadt het al: precies op mijn buik!

Nu mag ik niet klagen, want ik weet ook dat er genoeg vrouwen zijn die veel meer aankomen tijdens de zwangerschap en er daarna niet meer vanaf komen. Maar soms verbaas ik me erover hoe die drie kilootjes op één plek toch zoveel last kunnen geven. Een broek kopen is tegenwoordig een onmogelijke opgave geworden. Broeken in mijn eigen maat zitten super mooi bij mijn benen alleen kom ik zo’n tien centimeter (of meer?) stof tekort om de knoop dicht te maken. Toch jammer. Een maat groter is dan weer veel te wijd voor mijn bovenbenen dus dat kan ook niet.

Daarom ben ik een enorme fan geworden van broeken met een elastieken band. Een fijne bijkomstigheid van een zwangerschap is wat mij betreft toch wel de zwangerschapsbroek en ik vraag me nu vaak af waarom ik überhaupt nog ooit een broek met een knoop en gulp aan zou trekken. Gelukkig bestaat er zoiets als een jegging!

Maar dan is er nog een probleem. Het elastiek – of in sommige gevallen dan toch de knoop – moet exact op de juiste plek zitten. Te hoog is niet fijn, want dan voelt mijn buik zich zo opgesloten. Dat zit echt niet lekker. Maar als de rand van de broek te laag zit, hangt mijn buik eroverheen en dat is geen gezicht. De truc is om de rand van de broek precies op het probleemgebied te hebben, bij mij is dat net onder de navel. Maar dan niet te strak, want dat zit weer niet lekker. Nou vind dan maar eens een goede broek!

Uiteraard ben ik ook klaar met strakke en/of korte shirtjes of truien. En met kort bedoel ik ook die tot op je broekrand vallen. Ik ga nu maar voor de wat langere, wijdere exemplaren die mijn buik verhullen. Tot slot zijn ook jurkjes een probleem. In de meeste zie ik eruit alsof ik zwanger ben. En met rokken heb ik uiteraard hetzelfde probleem als met broeken.

Kortom: na mijn zwangerschappen vind ik het een stuk lastiger om leuke kleding te kopen. Gelukkig bestaat er zoiets als online bestellen. Waarbij ik dan twaalf kledingstukken bestel en blij ben als er één past. Maar dat schiet ook niet echt op natuurlijk.  

(Visited 220 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment