Home Mama & Kind Poeni, muts, flamoes of toch gewoon vagina?

Poeni, muts, flamoes of toch gewoon vagina?

written by Sjifra Meester
Poeni, muts, flamoes of toch gewoon vagina?

Eerst kregen we een jongetje. Dat was duidelijk; die had een piemel. Verder nooit over nagedacht. Maar toen kregen we een meisje. En ja, die heeft een vagina. Maar op de één of andere manier klinkt dat zo….officieel, volwassen ofzo, niet zo geschikt voor een kind (en misschien ook wel niet voor mij). Maar ja, wat zeg je dan?

Muts, poes, voorbips, plasser, spleetje? Ik vind het allemaal niks. Ik google en kom tegen: kutje, doos, gleuf, flamoes, yoni, roos, gaatje en nog veel meer. Maar het past allemaal niet bij mij. Ik hoor mezelf gewoon niet zeggen: “Lieverd, ga maar even je flamoes wassen”. 

Dat ik niet de enige ben met het ‘hoe-noem-je-het-probleem’, blijkt uit de vele vragen hierover van moeders (ja, ik ben geen één vader tegengekomen) op internet. En van de week is er zelfs een verkiezing gehouden voor een nieuw woord voor vagina. Bij de radioshow van Ruud de Wild konje stemmen op tummie, poenie, yoni, flamoes of gewoon vagina. Deze woorden waren gekozen in overleg met het Kenniscentrum voor Seksualiteit Rutgers.

De meeste luisteraars gingen voor ‘poenie’, wat afkomstig is van punani, straattaal voor vagina. Rutgers wil gaan kijken of het voor ouders, leerkrachten en kinderen een woord is wat gangbaar kan worden.  En naar Zweeds voorbeeld heeft Ruud de Wild er een filmpje over gemaakt. 

Ons ‘probleem’ werd vanzelf opgelost. Mijn dochter noemde het opeens ‘billies’. Waarschijnlijk was ze gewoon in de war, maar ik vond het wel grappig en kon me er prima in vinden. De achterkant noemen we haar billen en de voorkant haar billies. Klinkt wellicht verwarrend (wat bij een doktersbezoek al eens bleek), maar voor haar en ons is het heel duidelijk. Problem solved!

Bron: nos.nl 

(Visited 247 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment