Home Mama & Kind Voetbalmoeder vs. voetballoeders

Voetbalmoeder vs. voetballoeders

written by redactie
Voetbalmoeder vs. voetballoeders

Hoi! Ik ben Marieke en ik ben een échte voetbalmoeder. Iedere zaterdag sta ik vroeg op om mijn zoon en het team aan te moedigen op het veld. Of nou ja, aanmoedigen….. Blèren als een viswijf komt misschien meer in de buurt. Want als ik boven al die schreeuwende ouders uit wil komen zal ik wel moeten, zeker als vrouwelijke coach van een jongensteam. Ja, dat lees je goed; vrouw, coach, én jongensteam maar schrik niet want ik ga niet mee douchen. De jongens zijn pas 8 en douchen nog gewoon lekker thuis.

Even wat over mijzelf, ik ben 36 jaar en heb 2 zoons, Tim van 8 en Bram van 1 en ook nog een man waar ik al bijna 10 jaar een soort van gelukkig mee ben getrouwd. Ik werk vier dagen per week in de zorg en schrijf zo nu en dan wat voor een website. En in mijn vrije tijd zet ik mij in voor het team van mijn zoon als coach dus. Beetje een mannenwereld, al zie ik wel steeds meer vrouwen hier en daar opduiken, maar nog veel te weinig naar mijn mening. En laat dat nou nét leuk schrijfmateriaal opleveren.

Nieuwsgierig? Lees dan mijn verhaal, ‘De voetballoeders’.

September 2018, eerste wedstrijddag, elk begin is moeilijk.

Zaterdagochtend, de wekker gaat…. ‘Huh, de wekker op zaterdag?!?! O kak, voetbal begint weer’. Scheel van vermoeidheid sleep ik mijzelf uit bed en trek ik alvast mijn sporty outfit uit de kast (sorry, ik ben van de Spicegirls generatie) dus trainingsbroek, shirt en veel te grote fleecetrui met het logo van de club. Ook zoonlief moet er weer aan geloven. Een blik op zijn gezicht zegt al genoeg, laten we straks maar omkleden, eerst maar even goed wakker worden, eten en koffie voor mij.

Langzaam begint de realiteit van de dag tot mij door te dringen. Voetballen, thuis wedstrijd, nieuw team…. OMG, een nieuw team!! Een nieuw team betekent ook nieuwe ouders en nieuwe ouders geeft een grote kans op drama en gezeik, want; “de vorige coach deed het zus en zo en blablabla.” BAH! Zo’n geen zin in vandaag. Maar goed, snel nog even een oppepper op de groepsapp, even checken of iedereen wakker is en of er nog iemand met een kutsmoes komt zodat ‘ze’ uit kan slapen deze eerste dag. ‘Ze?’ Jazeker, ik heb al een vermoeden wie gaat afmelden vandaag, niet iedereen is nieuw helaas….

Aangekomen op de club (en nog wel op tijd:-)) is het tijd voor de eerste confrontatie; zoals verwacht heeft de moeder van Dylan afgemeld en de reacties op de app waren ver te zoeken, dus eerst maar even kijken of iedereen de kleedkamer kan vinden….. Nee dus, het hok is op Ron en zijn vader na leeg. Een lekker begin…Gelukkig komt er uiteindelijk toch wat activiteit op de app, Mohammed en zijn vader zijn later (zal dit een trend zijn…?) Maar de rest staat buiten gelukkig. Het is ook wel lastig interpreteren natuurlijk: “om 8.00 uur verzamelen we in de kleedkamer”, volgende keer maar een andere draai geven en duidelijker zijn of zo, zodat iedereen het snapt, zucht!

Toch iets positiefs want gelukkig was het een leuke wedstrijd. De jongens hebben 2 doelpunten weten te scoren (dat de tegenpartij er 11 in wist te tikken laten we even buiten beschouwing) en de ouders keken lekker de kat uit de boom. Maar als afsluiter was er wel even een relletje op de app met Dylans moeder. “De beste trainers zitten op de bank” zeggen ze weleens, maar deze zat thuis…. Ik zeg, laat de rest van het seizoen maar komen!:-)

Volgende keer: Wedstrijd 2, heerlijke hokjes.

(Visited 142 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment