Home Mama & Kind 5 redenen waarom twee kindjes dicht op elkaar zo leuk is

5 redenen waarom twee kindjes dicht op elkaar zo leuk is

written by Maaike de Vries
5 redenen waarom twee kindjes dicht op elkaar zo leuk is

Toen ik de euvele moed had om na 9 maanden alweer zwanger te worden van nummer 2, kon niet iedereen daar enthousiast van worden. Voordat je oudste 1 jaar oud wordt alweer zwanger worden… Dat is afwijken van “De Norm”. En wie afwijkt van “De Norm” kan op kritiek rekenen.

De ‘Jeetje, dat zal wel zwaar worden’-s vlogen me om de zwangere buik. En ook nu nummer 2 er is merken mensen regelmatig op dat ‘dat vast heel pittig is’. Groot is dan ook mijn plezier dat ik kan verkondigen dat 2 kleine frummels naast – oké- best druk, vooral ook gewoon heel leuk is! En dit is waarom: .

1.Ze zijn zo schattig samen

Jaja, elke moeder vindt haar kids superschattig samen. Ik dus ook. En dat is vast ongeacht het leeftijdsverschil, maar ik vind het zó cute dat Lauren ook nog heel klein is. Dat ze samen zo lekker babyachtig zijn. Dat Lauren elke keer als ze Jonas ziet vol verwondering ‘baby!’ zegt en hem iedere keer kusjes en knuffels wil geven. Dat ze nog te klein is om er veel van te vinden en hem vol onschuld verwelkomd. Gewoon….Lief!

2. Je bent nog niet vergeten hoe een baby werkt

Ik merk dat je als moeder bizar snel vergeet hoe bepaalde dingen gingen. Or is it just me? Zeker die echte kleine-baby-dingen die je maar relatief korte tijd doet. Moet je een kleine baby na elke voeding temperaturen? Hoeveel voedingen is normaal? Hoe knoop je de kruikzak goed dicht? Eerlijk gezegd was ik bepaalde dingen alweer kwijt. Terwijl het voor ons nog kort geleden was. Moet je nagaan als er já-ren tussen zit. (Oké, eigenlijk is dit een kulreden. Maar het klinkt toch leuk).

3. Je zit nog goed in de luiers en ander babyspul

Ik verschoonde al een stuk of wat luiers per dag, dus dan kunnen die kleine babyluiers er prima nog even tussendoor. Hetzelfde geldt voor rompertjes, flesjes, sudocrème, hydrofieldoeken, badspulletjes… Alles  is in grote getalen in huis en het maakt mij niet uit of ik voor 1 of 2 pakken luiers richting Kruidvat moet.

4. Ze kunnen overdag tegelijk slapen = RUST

Lauren heeft nog een middagslaapje, Jonas heeft de hele dag slaapjes. Met een beetje geluk slapen ze tegelijk en hebben wij RUST. Of tijd om de vaatwasser uit te ruimen en aangekoekte ontbijtresten van de vloer te schrobben.

5. Ons leven is al/nog aangepast op babyritme

‘s Nachts regelmatig je bed uit, de dag om half 7 beginnen, ‘s avonds aan de bank gekluisterd… Na de geboorte van Lauren vond ik de impact van een baby op mijn bewegingsvrijheid best wel shocking. Inmiddels  zijn we 1,5 jaar ouders en weten we niet beter. Langer dan 5 uur achter elkaar slapen is een luxe, om 7 uur ‘s ochtends opstaan is uitslapen en ik ben de knusse avondjes op de bank erg gaan waarderen. Dus de komst van Jonas brengt weinig verandering in die zin. We zijn helemaal babyproof en Jonas draait daar mooi in mee. Eigenlijk lijkt het mij heftiger als je peuter net een beetje zelfstandig word, je iets meer vrijheid krijgt en dan weer terug bent bij af. Wij hadden al geen leven meer en nu nog ietsje langer niet. Of eigenlijk: dit is nu ons leven. En het bevalt goed!

Maar eerlijk is eerlijk, dicht op elkaar of juist meer leeftijdsverschil ertussen… Het maakt geen drol uit. De hoofdzaak is denk ik om je leven met kinderen te omarmen en te genieten van deze rare, heftige, o zo mooie periode!

(Visited 100 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment