Home Mama & Kind Zwangerschapsdagboek deel 7: De wondere wereld van de tweelingwagens

Zwangerschapsdagboek deel 7: De wondere wereld van de tweelingwagens

written by Barbara de Vries
Zwangerschapsdagboek deel 7: De wondere wereld van de tweelingwagens

Terwijl ik op straat loop met ons meisje in de kinderwagen bedenk ik een beetje weemoedig dat we afscheid moeten gaan nemen van dit trouwe beestje. Bijna tweeënhalf jaar heeft ‘ie trouw dienst gedaan, maar nu moeten we op zoek naar een andere wagen, waar twee kindjes in kunnen.

Soms zie ik wel eens iemand lopen met een tweelingwagen, maar veel weet ik er niet van. Tijdens het middagslaapje van ons meisje klap ik mijn laptop open. Eerst maar eens wat internet-onderzoek doen. Mán wat is er veel keuze! Allereerst moeten we kiezen tussen twee kindjes naast elkaar, achter elkaar of boven/onder elkaar.

Al snel blijkt dat elke wagen wel bepaalde voor- of nadelen heeft (net als bij eenlingwagens). Bij sommige wagens kan je de kindjes later ook tegenover elkaar zetten, bij anderen liggen of zitten ze naast elkaar. Er zijn smalle, brede, lange. Een overeenkomst tussen al die wagen is: ze zijn dúúr! Zeker als je alle maxicosi-houders, regenhoezen, voetenzakken, etc. er ook bij wilt hebben. Gelukkig is er op Marktplaats een levendige handel in ontstaan. Ik kan me zo van een scherm moeilijk voorstellen hoe groot of breed bepaalde wagens zijn, of het juist wel of niet fijn is. Willen we smaller en nog door de Kruidvat passen of breder zodat je beide kindjes kan zien en dan veel voorzichtiger moeten manoeuvreren?

Twee weken later stappen we op een zaterdagochtend vol goede moed een bekende babywinkel in. Een verkoper schiet ons aan en vraagt waar we naar zoeken. We proberen verschillende wagens, testen de hoekjes om, de soepelheid van de wielen, stoepjes op en af… Na drie kwartier houden we het voor gezien en gaan we naar huis. Het was goed om de verschillende opties te bekijken in het echt, maar eigenlijk kan ik alleen maar denken: “Wat zijn die tweelingwagens gróót!”

De volgende dag rij ik met onze eenlingwagen een bruggetje bij ons in de buurt af en wurm me tussen het zigzagpoortje door. Zou die brede wagen hier straks passen? Of zou die lange hier wel de draai kunnen maken? Gelukkig hebben we nog even voor we een knoop moeten doorhakken.

Heb jij ervaring met een tweeling- of duowagen? Wat was jullie overweging en uiteindelijke keuze?

(Visited 270 times, 1 visits today)

You may also like

Leave a Comment